Okresní rada AŠSK Brno-venkov

Okresní rada AŠSK Brno-venkov

36 školních sportovních klubů s 450 členy

Nejbližší soutěže

Okrsková, okresní či krajská kola

Další soutěže

Pořádané centrálou AŠSK ČR

Časopis DO TOHO!
č. 12/2023

Číslo 12/2023 - PDF | eBook
Všechna čísla (40)

Trénujte s námi na McDonald´s Cup 2022

7. 4. 2022
Foto: Trénujte s námi na McDonald´s Cup 2022

Pro děti a jejich rodiče, stejně tak pro stovky zapojených učitelů ze škol napříč celým Českem. Nejen pro ty všechny připravil McDonald 16 výukových sportovních videí zaměřených nejen na práci s míčem, ale i na další sportovní dovednosti.

Rovnou dva druhy výukových videí připravila společnost McDonald’s ČR pro 23. ročník oblíbeného McDonald´s Cupu. Tento dětský svátek fotbalu je především o společné zábavě, podpoře zdravého životního stylu a sportu u dětí a příjemně stráveném času s vrstevníky. Není ale rozhodně na škodu, když se malí sportovci na fotbalový turnaj připraví i po sportovní stránce.

Právě proto McDonald´s ČR, FAČR a AŠSK natočili 16 inspirativních tréninkových videí, ve kterých formou her a cvičení mohou děti zlepšovat své fotbalové dovednosti. A hlavně se bavit! Tréninky ve videích jsou přizpůsobené pro použití v běžném prostředí bez náročnějšího využití pomůcek nebo dostupnosti speciální tréninkové plochy. Malí sportovci mohou trénovat takřka kdekoliv: v parku, v tělocvičně nebo na sportovním hřišti. Tréninková videa můžete zhlédnout přímo na stránkách McDonald´s Cupu nebo na YouTube kanálu McDonald´s Cupu.

Organizátoři letošního ročníku ale nezapomněli ani na učitele, pro které připravili novou dávku inspirace pro jejich práci. Ve spolupráci s Grassroots trenéry mládeže FAČR jsou pro učitele připravená hned 4 videa, která popisují jednotlivé části hodin tělocviku a nechybí ani konkrétní příklady zábavných cvičení a her. Grassroots trenéři FAČR už navštívili stovky škol po celém Česku a díky ukázkovým hodinám tak mohou učitelé na těchto školách načerpat spoustu nové inspirace pro hodiny tělocviku. Pokud chcete pozvat Grassroots trenéry i do vaší školy na ukázkovou hodinu tělocviku, vyplňte formulář na stránkách Můj první gól.

Set 4 inspirativních videí pro učitele najdete na webu McDonald´s Cupu nebo na YouTube kanálu McDonald´s Cupu.